Πέρασε το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια – Καταψήφισαν Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη

Ηχηρό ράπισμα στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτέλεσε η ψηφοφορία το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια καθώς καταψήφισαν Μαριέττα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλογιάννη. Πρόκειται για το πρώτο ισχυρό πλήγμα στη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ενώ τα δύσκολα για το κυβερνών κόμμα δεν έχουν ακόμα έρθει (φαρμακευτική κάνναβη, μνημόνια συνεργασίας με Βόρεια Μακεδονία, εργασιακά).

Τα δυο επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου του Κώστα Τσιάρα έγιναν δεκτά μόνο από 156 βουλευτές της ΝΔ και καταψηφίστηκαν από τις Μαριέττα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ απείχαν της ονομαστικής ψηφοφορίας ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Επί της αρχής του το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από την ΝΔ, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

«Ο Μητσοτάκης κρατά σε καραντίνα τη Βουλή γιατί φοβάται ότι δεν ελέγχει πια τη ΝΔ»

«Οι δύο διαρροές της ΝΔ, που ψήφισε μόνη της το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, επιβεβαιώνουν πλήρως για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης κρατά σε λοκντάουν τη Βουλή και έχει καταργήσει τις ονομαστικές ψηφοφορίες με πρόσχημα την πανδημία, αρνούμενη την ψηφοφορία των βουλευτών έστω μέσω Webex, ενώ την ίδια ώρα ανοίγει διάπλατα το σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και εισηγείται μέχρι και την άρση του ορίου των 100 ατόμων για κοινωνικές εκδηλώσεις» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει:

«Γιατί φοβάται ότι δεν ελέγχει πλέον το κόμμα του, αφού ακόμα και οι βουλευτές του είναι αντίθετοι στα νομοσχέδια που θέλει να περάσει. Αυτό φοβόταν για τη συνεπιμέλεια, αυτό φοβάται για τη φαρμακευτική κάνναβη, για τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, για τα εργασιακά».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να έρθει για να υπερασπιστεί τη συνεπιμέλεια, γιατί θα έπρεπε να απαντήσει στις εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες της κας Γιαννάκου για «χρήμα» που ξοδεύτηκε για το νομοσχέδιο αυτό και στην επιστολή κόλαφο του ΟΗΕ που έκρυψε. Και φυσικά, αντί να διαγράψει τον κ. Λοβέρδο για την αδιανόητη δήλωσή του πως ο κακοποιητής μπορεί να είναι καλός γονιός, τον καλύπτει με την ανοχή του».

Δείτε ακόμη: Απίστευτη δήλωση του Γ. Λοβέρδου: «Ένας άντρας που χτυπά τη γυναίκα του, δεν σημαίνει πως είναι και κακός πατέρας»

Η κυβέρνηση απέκρυψε από την βουλή παρέμβαση του ΟΗΕ για την συνεπιμέλεια

«Η ΝΔ απομονωμένη από όλους στη Βουλή ψήφισε το πιο αναχρονιστικό νομοσχέδιο για το οικογενειακό δίκαιο, το οποίο παραγνωρίζει το συμφέρον του παιδιού και το μετατρέπει σε βαλίτσα ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά γονέων.

Όσο για τις διαρροές, εάν αυτό γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ η συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων θα διέβλεπε πιθανότατα πτώση της κυβέρνησης, άδειασμα του Πρωθυπουργού και διάφορα άλλα γλαφυρά. Σήμερα που οι βουλευτές της ΝΔ γυρνούν την πλάτη στον κ. Μητσοτάκη και τον καταγγέλλουν, είναι απλά Πέμπτη» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αλέξης Τσίπρας: Είναι νομοσχέδιο Μητσοτάκη

«Το νομοσχέδιο δεν είναι Τσιάρα αλλά νομοσχέδιο Μητσοτάκη. Ο κος Τσιάρας απλά εκτελεί χρέη αυτοφωράκια» είχε πει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο επικίνδυνο, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το παιδί σαν βαλίτσα.

«Πού είναι ο κ. Μητσοτάκης; Αυτό το νομοθέτημα έρχεται από την κορυφή του επιτελικού κράτους. Οφείλει να έρθει εδώ και να απαντήσει, εάν όχι σε εμάς, τουλάχιστον στην κ. Κεφαλογιάννη που έκανε λόγο για σοβαρές αστοχίες του νομοσχεδίου ή στην κ. Γιαννάκου, η οποία στην ομιλία της κατήγγειλε συμφέροντα πίσω από αυτό το νομοσχέδιο».

Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε μεταξύ άλλων «γιατί με το νομοσχέδιο μεταχειρίζεται το παιδί σαν οικόπεδο προς διανομή μεταξύ των γονέων;»

Δείτε επίσης: Αλέξης Τσίπρας: Αντιμετωπίζετε το παιδί σαν βαλίτσα – Επικίνδυνο το νομοσχέδιο

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Πέρασε το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια – Καταψήφισαν Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη”

  1. Ελευθερία Μηλάκη

    Είναι τραγικοί ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι μου απάντησαν με βρισιές επειδή εκφράστηκα κατά της συνεπιμέλειας… Με κατηγόρησαν ότι δεν είμαι… “κούκλα” και ότι “θεωρώ τους άντρες ως ΑΤΜ”… Πάντα υπάρχουν οι παλιάνθρωποι και πάντα θα υποστηρίζουν τους εχθρούς της κοινωνίας.
    Και στο κάτω κάτω της γραφής, δεν έχω καμία σχέση με αυτές που δελεάζονται από τα χρήματα ενός άντρα ή την κοινωνική και οικονομική προστασία του. Όταν όμως δελέασες μια γυναίκα με τα χρήματά σου, για να γίνεις πατέρας, μη θέλεις μετά να σταματήσεις να πληρώνεις επειδή χωρίσατε΄. Η ισότητα δεν θα έρθει με την περαιτέρω αποδυνάμωση των αδύναμων γυναικών.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί